Saturday, October 24, 2009

کارخانه های کبریت سازی کشور در آستانه ورشکستگی

سرمایه: روزانه حدود هفت میلیون قوطی کبریت در کشور مصرف می شود. بر این اساس با در نظر گرفتن حداقل قیمت20 تومانی هر قوطی کبریت، گردش مالی بازار کبریت در کشور روزانه 140 میلیون تومان و سالانه بیش از 51 میلیارد تومان محاسبه می شود. به گزارش خبرنگار ما، در حال حاضر هشت کارخانه کبریت سازی در استان های آذربایجان شرقی، خراسان، فارس و قزوین فعال هستند. یکی از تولید کنندگان و فعالان بازار کبریت کشور در رابطه با وضعیت این صنعت به خبرنگار ما گفت: «به طور کلی در طول 30 سال گذشته هیچ کارخانه جدید کبریت سازی در کشور احداث نشده است. در واقع گفته می شود ورود تکنولوژی های جدید صنعت کبریت سازی را در معرض نابودی قرار داده است
. از همین رو است که سودآوری صنعت مزبور با بیش از 90 سال سابقه فعالیت در کشور در حد صفر ارزیابی می شود. با این همه واردات کبریت به صورت غیرقانونی و قاچاق از پاکستان و چین در 15 سال گذشته یکی از بزرگ ترین معضلات این صنعت به شمار می رود به طوری که کبریت سازی کشور را در معرض ورشکستگی قرار داده است.» وی افزود: «ورود کبریت های کم کیفیت و غیراستاندارد، اغلب به بهانه ترانزیت از ایران صورت می گیرد و در استان های شمال غربی به قیمت بسیار پایین عرضه می شود. این امر علاوه بر اینکه موجب شده کارخانه های کبریت سازی تعدادی از خطوط تولید خود را تعطیل کنند، صادرات و حتی توزیع داخلی آنها را نیز کاهش داده است.»
مدیر یکی از کارخانه های کبریت سازی نیز افزایش یک و نیم برابری قیمت مواد اولیه را از جمله مشکلات این صنعت عنوان کرد و گفت: «در حال حاضر قیمت هر قوطی کبریت کوچک برای تولید کننده حدود 10 تومان تمام می شود اما سودی که به او می رسد رقم بسیار ناچیزی است. این در حالی است که هر قوطی کبریت در بازار 20 تا 30 تومان به فروش می رسد.»

No comments: